Roofdeck Penthouse Apartment Design

roofdeck design outdoor

This penthouse spaces are organized in the donut shaped apartment around building’s core in a clockwise manner from apartment entry to public rooms to private rooms. Continuing in the same direction a new floating stair takes you up to the roof terrace for unobstructed views of the skyline. Architects opened the buildings envelope to transform the apartment through it’s proximity to the Empire State Building.

roof dining room design ideas

home roof deck design inspiration

living room design ideas

roofdeck open envelope design apartment ideas
corridor space home design ideas

modern living room design architectural

contemporary living room design decorating room ideas

modern living room design decoration ideas

wooden modern interior living room design

hallway stairs modern design architectural contemporary

The penthouse entry opens into a new custom glass and steel terrace enclosure providing unobstructed views of the Empire State Building just to the north with a cast in place concrete bench provide a place to lounge and take in the views.
Large windows around the apartment’s perimeter connect it to the city. At night, light from the Empire State building reflects off of the white satin lacquer core walls and the polished concrete floor, changing the hue of the apartment as it changes with the calendar.

contemporary kitchen room stairs design inspiration
dining room design kitchen interior design inspiration

dining room interior design contemporary dining table seating set

modern dining table design

stairway hall interior design modern architectural

modern bedroom design penthouse apartment ideas

modern bathroom design ideas contemporary flat interior design

contemporary bathroom design ideas

modern bathroom design interior design apartment

The apartment was conceived as a super clean foil for the Owner’s collection of art and furniture which now includes a custom fourteen foot, French Racing Blue table, designed to recall his 1960′s Peugeot convertible.

All of the wood in the apartment is reclaimed from the fir beams of a demolished New York building, used in different cuts and textures, including the suspended closet boxes in the main hall clad in rough cut planks. This modern apartment designed by Rogers Marvel.

Comments

  1. says

    I love this penthouse!! I love the way the floor and wall finishes seem to merge the penthouse’s interior with the outdoor city views. And what can I say about the concrete looking couch in the living area? Awesome!!

Trackbacks

  1. [...] The new intervention construction creates new connection of spaces. With creative arrangement, the separation of private spaces and social spaces not felt. The relations between spaces support each other in harmony. Visually, peaceful environment created from excellent combination of various materials and its textures. What a stylish apartment interior! [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>