Rear Reorientation Modern Renovation Design of Typical Victorian Cottage

This typical Victorian cottage renovated with reorient concept. New rear orientation taking advantage of sloping ground, accommodate outdoor deck terrace and side courtyard which direct connected with opening plan interior form in steel portal frame structure. The large open interior consist of living area and dining kitchen area separate with split level flooring layout. Guardrail between living and dining converted into book storage and fireplace, and multifunction storage at dining side, really smart idea. A long corridor hallway become access to each room of this renovated alteration and addition house, from the bedroom in front of the house, converted attic bedroom and ensuite above until rear open plan spaces. The interior has simple design with timber flooring materials and whiteness internal wall coloring with plasterboard cladding timber framing building materials. Designed by Studio Schelp Architects.

victorian cottage modern reorientation deck rear facade

innovative rear living steel portal frame structure

clever smart sidecourtyard large airy rear alteration

wooden cladding kitchen interior simple stylish decoration

sidecourtyard kitchen opening Victorian cottage renovation

modern wooden stylish kitchen dining Victoria house

split level flooring layout differentiated spaces level

long corridor hallway room access interior design

modern front house bedroom simple interior layout

attic ensuite house alteration modern form structure

bedroom attic ensuite interior design opening structure

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *