Modern Public House Community Socialize Space

In many communities, a public space is an important thing to keep mutual relationship between members. Just like this building, intended to be place to congregate, socialize, view work of provincial artists and enjoy the breathtaking landscape vistas that envelop the region.

modern public house design ideas community building

modern public aluminum panels house design ideas

modern public aluminum panels house design ideas

modern public aluminum panels house design ideas

modern public aluminum panels house design ideas

modern public aluminum panels house design ideas

modern public aluminum panels house design ideas

This community modern house utilizes a reduced palette of cool-toned materials. Expanded aluminum panels, with fine openings, sheaths the street wall and entry canopy and draws the visitor to the stair tower that subtlety rotates to orient the visitor to the adjacent parcel and the new main entry door. The tower is wrapped in the same aluminum material and conceals an open expanse of grey glass behind it. Upon entry, the visitor is greeted by the expansive view of the creek and identifies that the twist of the floor plan geometry now aligns the building with the axis of the wooden footbridge and the creek. The visitor then continues the spiraling journey around the open common space, through a large operable glass wall panel out to the dining terrace prow with a sweeping view of the full extent of the creek in the foreground and Apache Leap rock formation in the distant hills.

grey house design concept public space architectural

modern concrete house design ideas

modern minimalist concrete house design ideas

modern minimalist club house design ideas

modern open plan public house design ideas

modern house plans public living space design ideas

modern house landscape public home design ideas

modern concrete aluminum panels house design ideas

This new modern building is a renovation and expansion of an existing two-story block building and addition of an exterior dining terrace. The lower level is developed into kitchen, mechanical and storage spaces and the upper level is designed as an open gathering space. The south-facing wall of the upper level of the existing building is removed to expose the volume within. The remaining form is rendered to closely match the shadow tones of the surrounding hills and acts as both backdrop and anchor for the new addition. Architects: Blank Spaces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *