Extended Glassing Space Sense of Stone House Design

The house itself is stones building and barns from 12th century which have been renovated into home and work spaces. The original site arranged within a medieval moat dating. To create a completely different sense of space, glass house made.

glass stone house facade design

The new building extends from the main living space, leaving the existing stone wall opening in tact. It is 10m in length and cantilevers 4m over the moat. The size and proportions of the space are generous enough to allow for the building to read as a significant element in itself whilst the completely transparent facade minimizes the impact on the elevation of the building, disappearing during the day into the mature landscape. Designed by Glenn Howells Architects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *